Хай буде Україна вільною.

2016-08-23

/Files/images/bbloteka/Хай буде Україна вільною.jpg

Хай буде Україна вільною.

23 серпня, напередодні святкування Дня Незалежності України, в Центральній дитячій бібліотеці пройшов День національної пам’яті «Хай буде Україна вільною» присвячений 25-річчю нашої державності.

Відділ інтелектуально – творчого розвитку обслуговування дошкільників та учнів 1-5 класів запропонував дітям, вихованцям Дитячого садочку № 3 «Незабудка», годину пізнання історії для малюків «І синє небо, і жовте колосся». Малеча більше дізналася про нашу Батьківщину, її мову, культуру та історію, занурилася у світ звичаїв і традицій, а також краще зрозуміла значення неповторних державних і народних символів.

Гра «Які ми?» допомогла з’ясувати питомі риси характеру українців, а рубрика «Назви ім’я» – пригадати імена, які дають дітям в Україні.

Наприкінці зустрічі діти отримали можливість привітати свою рідну Батьківщину із 25-річним ювілеєм своїми віршами, піснями та таночком.

Весела патріотична гра під назвою «Я люблю Україну» чекала на читачів в Інтернет-центрі. Її учасники переглянули чудові відеоролики про мальовничу Україну та за допомогою вікторини перевірили власні знання про історичне минуле нашого краю.

Працівники відділу ділового читання та саморозвитку для своїх юних користувачів підготували інформаційну годину «Гроно цікавинок про Україну» та познайомили з книжково-ілюстративною виставкою «Україна – свята моя земля». Варто зазначити, що підлітки не лише слухали, а й виявляли свою обізнаність, незважаючи на свій юний вік, у значенні державних символів, слів гімну України, звичаїв та обрядів нашого народу.

Таким чином, проведені заходи не лише допомогли юним громадянам перевірити власні знання про Батьківщину й дізнатися про неї багато нового, але і посилили в них щирий патріотичний настрій, з яким вони зустрінуть свято Незалежності своєї держави.

Кiлькiсть переглядiв: 239

Коментарi